Fa un parell d’anys vaig descobrir un preparat per a truita de patata en una botiga de productes espanyols de la badia de San Francisco. No em podia creure que la gent fos tan gandula per comprar una cosa com aquesta, però vaig pensar que potser estava dirigit als estrangers que no han fet mai truita de patata casolana.

Però l’altre dia vaig veure això al Bonpreu i vaig quedar horroritzada:

A la pàgina web de Helios diuen que és un preparat de patata amb oli, només cal afegir-hi 5 o 6 ous per pot i aconseguirem una truita de patata amb “les mateixes qualitats que qualsevol de tradicional”. Només se m’acut una resposta: i un ou!

I segons sembla són moltes les marques que ofereixen productes semblants per a la gent ultra-gandula. Em sembla increïble que aquesta mena de productes, i el que és pitjor aquesta mena de desídia culinària, puguin conviure amb l’ultra-gourmetisme actual que fa que la gent s’apunti a tota mena de classes de cuina “de mercat”. Com diria l’Obèlix, aquests romans estan bojos…