amanida-sindria

A l’estiu venen de gust els plats freds i refrescants, com ara les amanides i les macedònies de fruites. O les dues coses alhora, com aquesta amanida de síndria, cogombre i formatge feta. La primera vegada que la vaig trobar per internet a mi també em va semblar una combinació molt estranya, però la veritat és que el gust dels diferents ingredients s’equilibra molt bé i està boníssima.

Ingredients per a 2 persones
-Una tallada de síndria gran, a dauets
-Un cogombre, a dauets
-Formatge salat tipus feta
-Un grapadet de fulles de menta
-Oli d’oliva verge extra, sal i vinagre de Mòdena

Per la preparació només cal combinar els ingredients a ull, sense que domini massa l’un sobre l’altre. El “secret” de l’amanida és tirar-hi la quantitat justa de vinagre, o sigui molt poquet. O si, com jo, trobes en un armari un vinagre de fruita d’aquests pijo-gourmets que algú et va regalar el Nadal passat, millor que millor (us recomanaria el de mango de Belberry, que venen per exemple a la cadena Wine Palace).

pressec-ordal

L’any passat, gràcies a l’amic Gali de Malviatge, vam tenir l’ocasió de visitar els horts de prèssecs de l’Ordal (al Penedès) i vam tornar a casa amb dues caixes de prèssecs. Per això em vaig veure obligada a buscar receptes de prèssec per internet, incloent amanides creatives, vinagretes de fruites (que podeu utilitzar a l’amanida que acabo de comentar!), i postres senzills. Una de les quals més ens va agradar va ser la més fàcil, de batut de prèssec. La veritat és que més que una recepta, són dos ingredients passats pel Minipimer.

Es tracta simplement de posar un parell de prèssecs pelats i tallats a trossos dins del pot de la batedora, junt amb un got de llet sencera. Si els prèssecs estan al seu punt com ho estaven els que vam collir a l’Ordal, no cal ni tan sols afegir-hi sucre. Per decorar el got, podem posar un parell de fulles de menta i un pessic de canyella en servir-lo, i ja està.

batut-pressecSi fa molta calor i volem que estigui ben fresc, podem agafar un parell de glaçons i batre’ls amb el prèssec i la llet. O posar els gots al congelador durant cinc minuts.

Variacions que he vist per internet: en lloc de fer el batut amb llet, podem utilitzar formatge fresc o iogurt. Amb aquestes opcions recomano passar primer el prèssec per la batedora i després barrejar el formatge o iogurt amb una cullera, perquè si ho fiquem tot a la batedora ens sortirà una consistència molt estranya (massa líquida).

Una altra variació és fer el batut amb nata i llet condensada, però això em sembla més aviat una mousse de prèssec de postres que no una beguda. Cosa que tampoc és mala idea…